Thursday, December 16, 2010

Beberapa Gambar Sekitar Kursus Bahasa Arab PMR

Pada 11 Disember 2010 baru-baru ini, Kursus Pemantapan Bahasa Arab PMR telah berakhir. Peserta-peserta kursus adalah badge terakhir yang menjalani kursus di bawah nama PPPi kerana selepas ini PPPi akan dikenali sebagai ISC.

Para peserta telah didedahkan dengan kemahiran dialog asas dalam bahasa Arab, pemantapan asas-asas tatabahasa Arab, kemahiran menggunakan kamus dan kemahiran membuat ayat-ayat mudah.

Semoga para peserta dapat menggunakan ilmu yang dipelajari untuk terus memantapkan diri dalam pembelajaran bahasa Arab di dalam dan di luar kelas setahun sebelum peperiksaan PMR yang sebenar. Rahsia kejayaan sebenar peserta ialah keupayaan untuk mengaplikasikan apa yang dipelajari dalam kursus dalam pembelajaran subjek bahasa Arab di dalam kelas.

Semoga maju jaya.

Beberapa gambar sekitar kursus.

Ucapan Wakil pelajar perempuan, Aimi Nadia sebelum penyampaian sijil. Kelihatan Rahman sedikit hiba.

Ucapan Wakil pelajar lelaki sebelum itu, Muhammad Alif.

Sedang membuat latih tubi.

Latihan bersama di papan putih.

Ustaz Zakaria sedang memberikan tunjuk ajar.

Muhammad Abdul Rahman dengan bangganya menerima sijil. Dalam komennya beliau menyatakan "Saya dapat memahami cara-cara membuat ayat dan tanda-tanda isim dan fiil".Sijil untuk Ketua Pelajar. Komen Alif "Saya dapat mengingati dhamir dan membuat ayat dengan betul".

Amin Husaini telah berusaha keras dalam kursus ini, beliau daripada SMA Setiu.

Penolong ketua kelas daripada SM Seri Puteri menyifatkan kursus ini sebagai "berkesan" dan "lebih memahami bahasa Arab".

'Aliya Husna gembira menerima sijilnya. katanya, dia "mengetahui lebih banyak cara untuk menjawab soalan".

Nur 'Izzati sudah boleh berkomunikasi dalam bahasa Arab dengan baik.

Anis Izzaty, kecil-kecil cili api. Anis ada kemampuan tinggi untuk cemerlang dalam bahasa Arab dengan semangat dan ketekunan yang ditunjukkan.

No comments:

Pengunjung