Wednesday, November 5, 2008

KURSUS INTENSIF PEMANTAPAN BAHASA ARAB KEPADA BAKAL CALON PMR DAN SPM 2009Update (16 November 2008)

Pendaftaran masih lagi dibuka. Bayaran yuran kursus akan diterima pada hari pertama kelas bermula.

Untuk tempahan tempat sila telefon Ustaz Zakaria di talian 012-985 1494 atau hubungi kami melalui emel bijakkk@yahoo.comPendahuluan


Pembelajaran bahasa Arab memerlukan kepada pemahaman asas aspek bahasa, pengayaan kosa kata, penguasaan tatabahasa dan penggunaan praktikal bahasa itu dalam kehidupan seharian. Oleh itu, setiap komponen bahasa perlu digarap agar menjadi saling berkait antara satu sama lain bagi memudahkan penguasaan bahasa tersebut dalam tempoh yang singkat.


Pusat Perkembangan Potensi Insan Sejahtera (PPPi) dengan kerjasama Persatuan Bahasa Arab Sekolah Menengah Agama (Atas) Sultan Zainal Abidin akan menganjurkan KURSUS INTENSIF PEMANTAPAN BAHASA ARAB KEPADA BAKAL CALON PMR DAN SPM 2009. Kursus ini akan memakan masa selama 30 jam dalam tempoh 2 minggu cuti sekolah.


Jika anak-anak anda yang sering mengadu tentang kesukaran mempelajari bahasa Arab, inilah peluang keemasan untuk mereka memperkemaskan semula asas bahasa Arab sekali gus membaiki peluang mereka untuk cemerlang dalam subjek itu di dalam PMR dan SPM 2009.Tempat Kursus


Kursus akan di adakan di Sekolah Menengah Agama (Atas) Sultan Zainal Abidin, Batu Buruk, Kuala Terengganu.Apakah Faedah Yang Bakal Diperolehi Oleh Peserta Kursus?


  1. Asas-asas bahasa Arab peserta akan diperkuatkan secara sistematik.
  2. Peserta akan dilatih tubi dengan kemahiran berbahasa secara praktikal.
  3. Peserta akan ditanamkan dengan motivasi kendiri dalam mempelajari bahasa Arab dan tidak sekali-kali mengalah dalam mencapai cita-cita.
  4. Peserta akan diperkenalkan dengan kaedah mengulangkaji mata pelajaran bahasa Arab secara berkesan.Tarikh Mula Belajar


30 November – 11 Disember 2008 – Untuk bakal calon PMR 2009

14 - 25 Disember 2008 – Untuk bakal calon SPM 2009

(Pembelajaran adalah selama 3 jam sehari bermula jam 8 Pagi – 11.00 pagi)Peserta


Jumlah peserta TERHAD kepada 30 peserta PMR dan 30 peserta SPM sahaja.Yuran Kursus


Yuran Kursus ialah sebanyak RM 150 sahaja.

(Pelaburan anda hanya berharga RM 5 sejam untuk nilai yang sukar dicari ganti)Bahan Kursus


Bahan kursus merangkumi Fail Kursus, Nota Kursus Edisi Khas, beberapa contoh Soalan PMR atau SPM, sijil kursus dan lain-lain.Tenaga Pengajar


Tenaga pengajar adalah terdiri daripada konsultan-konsultan terpilih PPPi.Penampilan Istimewa


Satu slot penampilan istimewa guru bahasa Arab berpengalaman akan menjadikan para peserta lebih fokus untuk mencapai kecemerlangan dalam PMR dan SPM 2009.


Selain itu, beberapa pelajar cemerlang bahasa Arab daripada Sekolah Menengah Agama (Atas) Sultan Zainal Abidin (SMAASZA) akan bertindak sebagai fasilitator untuk memudahkan pembelajaran melalui rakan sebaya.DAFTARLAH SEKARANG!!!


Pendaftaran boleh dibuat di pejabat PPPi di;


PUSAT PERKEMBANGAN

POTENSI INSAN SEJAHTERA

No. 9, Tingkat 1, Jalan Hiliran

20300, Kuala Terengganu

Terengganu Darul Iman

Tel: 012-9851494 Faks: 09-6314077


Atau dengan menelefon terus Ustaz Zakaria di talian 012-985 1494. Bayaran Pendaftaran hendaklah menggunakan Postal order, Money Order atau Cek atas nama Pusat Perkembangan Potensi Insan Sejahtera. (Bayaran tunai juga boleh dibuat terus di pejabat PPPi).


Maklumat Tambahan


Penganjur akan menyediakan sarapan ringan pagi pada waktu rehat. Kursus tidak melibatkan penyediaan penginapan.
No comments:

Pengunjung